Jeroen

17 May 2016

Trends in de beveiligingswereld

Continue reading
trends

Trends in de beveiligingswereld.

We zijn alweer bijna halverwege het jaar 2016 en de technologie ontwikkelt zich razendsnel, telefoons passen tegenwoordig in een horloge en de ochtendkrant lezen achter het stuur van uw auto is binnenkort ook mogelijk. In de beveiligingswereld staat de tijd ook niet stil, denk maar aan de mogelijkheden met camera’s en software!

Tegenwoordig zijn camera’s niet meer uit het straatbeeld weg te denken, zeker in grote steden als Amsterdam en Rotterdam. Maar met een camera alleen kun je eigenlijk niet zo veel, een bewakingscamera doet pas echt zijn werk zodra er mensen, software en opvolging aan verbonden zijn. Enkele trends die wij bij WePrevent spotten zijn:

Kwaliteit van de camera’s
Het is toch ongelofelijk dat er in televisieprogramma’s Opsporing Verzocht, beelden worden uitgezonden waarin personen niet of nauwelijks worden herkend. Met onze telefoons kunnen we haarscherpe opnames maken en dat is natuurlijk ook gewoon mogelijk met de bewakingscamera’s van nu. Door de snelle ontwikkeling worden HD camera’s eigenlijk met de dag goedkoper. Wat prettig is voor de consument, maar ook voor de opvolging diensten omdat deze hun werk beter kunnen uitvoeren.

Software in camera’s
Tegenwoordig wordt er software geplaatst in bewakingscamera’s, dit betekent dat de camera’s steeds intelligenter worden. Zo kun je bijvoorbeeld in de software digitale lijnen instellen waar mensen niet overheen mogen lopen, zodra dit toch gebeurt wordt hier een melding van gemaakt. Ook kan een bewakingscamera mensen of kentekenplaten herkennen, als onbekenden zich op uw terrein begeven dan kunnen camera’s hier een melding van geven.

Software achter de camera’s
Naast dat er software in de camera zit, kan er natuurlijk ook software aan de camerabeelden gehangen worden. Er zijn bedrijven die constant bezig zijn met de ontwikkelen van deze software, dit wordt gebruikt voor verschillende doeleinden, bijvoorbeeld beveiliging. Zo is er software ontwikkeld, die emoties van bezoekers kan analyseren. Een winkelier kan nu bijvoorbeeld kijken hoe zijn klanten op nieuwe producten reageren of een winkelcentrum kan meten wanneer iemand agressie vertoont en dus extra aandacht (van de beveiliging) verdient. Ook is het mogelijk om looppatronen in beeld te brengen, gaan de meeste mensen bij de ingang bijvoorbeeld naar links? Dan kan de winkelier daarop inspelen met zijn koopwaar, een winkelcentrum kan zijn beveiliging verdelen aan de hand van drukte op verschillende locaties in het winkelcentrum. Deze software zal in de toekomst niet meer weg te denken zijn.

Opvolging van camerabeelden
Opvolging is duur, dat is niet zo gek want er worden ook veel kosten gemaakt. (24 uur personeel, materiaal, bedrijfsauto’s, huur etc.) Daarom is het van belang dat als er opvolging plaatsvindt, deze ook gegrond is. Een valse melding kost een organisatie al snel €50,- per keer. De meeste mensen zijn al overgestapt op motion (de camera’s worden bekeken zodra er beweging is), dan worden de valse meldingen al verminderd. Maar waarom zou je niet iemand continu naar die camera laten kijken? Het watch center weet dan precies wat er aan de hand is en kan snel schakelen! Bij een vogel is er niks aan de hand, maar als er iemand staat te posten kan er direct geschakeld worden met bijvoorbeeld de politie. Zo voorkom je inbraken maar dus ook inbraakschade, je reageert namelijk al in het voorstadium. En daarom heten wij ook: WePrevent!

Conclusie: Dé trend op beveiligingsgebied is de samenwerking tussen verschillende partijen en de hulpdiensten, door de krachten te bundelen kan er in het voorstadium gehandeld worden. Dan voorkom je niet alleen inbraken maar ook inbraakschade, zowel fysiek als emotioneel.

Couldn't find what you were looking for?

We will contact you as soon as possible.
By clicking send, you accept the privacy-statement.