Jeroen

11 December 2017

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Ben je al bekend met het Politiekeurmerk Veilig Wonen? Dit keurmerk staat voor een veilige woning die voldoet aan een aantal eisen op het gebied van sociale veiligheid en inbraakpreventie. Hierdoor worden inbrekers afgeschrikt en wordt de kans op inbraak een stuk kleiner.   De eisen zijn als volgt:   Gecertificeerd hang-en-sluitwerk op bereikbare ramen, […]

Continue reading

Ben je al bekend met het Politiekeurmerk Veilig Wonen? Dit keurmerk staat voor een veilige woning die voldoet aan een aantal eisen op het gebied van sociale veiligheid en inbraakpreventie. Hierdoor worden inbrekers afgeschrikt en wordt de kans op inbraak een stuk kleiner.

 

De eisen zijn als volgt:

 

  • Gecertificeerd hang-en-sluitwerk op bereikbare ramen, deuren en lichtkoepels.
  • Verlichting bij de buitendeuren.
  • Zicht vanuit de hal op iemand die voor de deur staat.
  • Rookmelders op iedere etage en op de juiste plek. (In woningen met meerdere verdiepingen, dient minimaal één rookmelderop de begane grond, tussen het trappenhuis en de ruimtes waar brand kan uitbreken, te worden geplaatst, en één op elke verdieping in het looppad dat onderdeel is van de vluchtroute (normaal gesproken de gang en de overloop, dus bijvoorbeeld niet in de keuken en badkamer).

 

Je kunt een afspraak maken met een PKVW-expert, zij zijn gespecialiseerd in woningbeveiliging (waaronder goed hang- en sluitwerk). Hier kun je de experts vinden in jouw buurt. Na een adviesgesprek en een inspectie van jouw woning, krijg je allereerst informatie over eventuele maatregelen en ontvang je een duidelijke offerte. Als jouw woning aan alle eisen voldoet, ontvang je een certificaat van een PKVW-erkend bedrijf. Je krijgt dan een sticker die zichtbaar bij de voor- en achterdeur kan worden geplakt (of op de ramen geplakt kan worden). Dit werkt al preventief en uit cijfers van De effectiviteit van het PKVW blijkt dat er 90% minder kans is op inbraak.

 

Opvallend is dat ongeveer 80% van de inbraken door gelegenheidsinbrekers wordt gepleegd. Dit houdt in dat zij niet heel georganiseerd te werk gaan en dus ook met weinig of klein gereedschap werken. Inbrekers hebben aangegeven geen duidelijke voorkeur voor een bepaald type woning te hebben. Als zij een buit zien liggen, er een raam openstaat of er andere gunstige omstandigheden zijn, slaan zij eerder hun slag. Een gemiddelde inbreker heeft dan zo’n dertig seconden nodig om binnen te komen, mocht een woning niet aan de eisen van het keurmerk voldoen. Bij het zien van de sticker, schrikt het de inbreker dus direct af en zal hij de woning hoogstwaarschijnlijk overslaan. Uit onderzoek van De effectiviteit van het PKVW komt ook naar voren dat deze maatregelen significant bijdragen aan het veiligheidsgevoel in de buurt.

 

Wat ook nog een aangename bijkomstigheid is, is dat veel verzekeraars korting geven op de inboedelverzekering als de woning het keurmerk heeft. En als je nou helemaal goed beveiligd wil zijn, dan houdt WePrevent je woning in de gaten door middel van live camerabewaking. Hierdoor kan elk misdrijf worden voorkomen en kan er al bij verdachte situaties alarm worden geslagen en de politie op tijd worden ingeschakeld. Zo weet je echt zeker dat niemand jouw huis zal betreden.

 

Couldn't find what you were looking for?

We will contact you as soon as possible.
By clicking send, you accept the privacy-statement.