Jeroen

14 November 2017

Inbrekers keren vaak terug

Slachtoffers van woninginbraak worden relatief vaak nog een keer slachtoffer van inbraak. Uit cijfers van Verbond van Verzekeraars blijkt namelijk dat inbrekers bij één op de twaalf slachtoffers terugkomen en bij meer dan de helft is dat al binnen een jaar. De reden hiervan is dat ze de weg goed kunnen vinden en weten wat […]

Continue reading

Slachtoffers van woninginbraak worden relatief vaak nog een keer slachtoffer van inbraak. Uit cijfers van Verbond van Verzekeraars blijkt namelijk dat inbrekers bij één op de twaalf slachtoffers terugkomen en bij meer dan de helft is dat al binnen een jaar. De reden hiervan is dat ze de weg goed kunnen vinden en weten wat er te halen valt. En misschien zijn de eerder gestolen laptops en televisies wel vervangen door nieuwe exemplaren. Daarnaast zijn inbrekers vaak meerdere keren actief in dezelfde buurt. Niet alleen de gedupeerde hebben dus extra risico, ook buren moeten op hun hoede zijn.

 

Een vervolginbraak bij omwonenden kan ook een gevolg zijn van maatregelen die de slachtoffers hebben genomen. Als de inbrekers terugkeren bij een woning en er zijn bijvoorbeeld nieuwe en betere sloten geïnstalleerd, dan gaan ze hoogstwaarschijnlijk niet zonder buit weer naar huis. Er wordt een ander doelwit gezocht en het oog valt al snel op het huis van de buren.

 

Helaas wordt minder dan 10% van de inbraken opgelost en dat heeft ook te maken met de daders die blijven ontkennen. Er is vaak niet genoeg bewijs en door het zwijgrecht moet de politie het vaak doen met het bewijs dat er is en op dat vlak loopt de politie tegen beperkingen aan. Er moeten namelijk prioriteiten worden gesteld en ernstige geweldsmisdrijven gaan dan ook boven inbraken. Het is dus lastig om de woninginbraken op te lossen.

 

Zorg er dus voor dat inbrekers geen reden hebben om voor de eerste keer je huis te betreden. Zorg voor goede sloten, draai de deur ook altijd op slot en laat de balkondeuren niet openstaan als je je huis verlaat. Om er helemaal zeker te zijn van dat de inbrekers niet binnenkomen, is de live camerabewakingsdienst van WePrevent de enige oplossing!

 

 

 

 

 

Couldn't find what you were looking for?

We will contact you as soon as possible.
By clicking send, you accept the privacy-statement.