Jeroen

5 February 2018

De impact van woninginbraak

Een woninginbraak maakt diepe indruk. Slachtoffers kunnen vaak niet meer goed slapen en zijn elke ochtend bang dat er weer is ingebroken. Het meest zorgwekkende is toch wel dat hun veiligheidsgevoel thuis met een gemiddelde van een 7,8 naar een 6 daalt. Na een inbraak laten de meeste mensen dus ook hun huis beter beveiligen […]

Continue reading

Een woninginbraak maakt diepe indruk. Slachtoffers kunnen vaak niet meer goed slapen en zijn elke ochtend bang dat er weer is ingebroken. Het meest zorgwekkende is toch wel dat hun veiligheidsgevoel thuis met een gemiddelde van een 7,8 naar een 6 daalt. Na een inbraak laten de meeste mensen dus ook hun huis beter beveiligen en dat kan oplopen tot honderden euro’s. Sommige slachtoffers verhuizen, omdat wakker worden bij elk geluid en niet meer dan twee dagen van huis durven te veel werd.

 

Iedereen reageert anders, toch ervaart bijna elk slachtoffer een groot onveiligheidsgevoel. Soms worden de daders niet eens opgepakt en andere daders lopen na een aantal maanden weer op vrije voeten. De angst om opnieuw slachtoffer te worden is dan ook zeker aanwezig. Kostbare bezittingen worden vaak verstopt bij het weggaan en elke dag spookt het wel door het hoofd. Rust is hierdoor moeilijk te vinden. Het kan zelfs zo heftig zijn dat bewoners hun deur niet meer open durven te doen.

 

Wat kun je zelf doen?

Als je nog nooit een woninginbraak hebt meegemaakt, doe dan wat je kunt om ervoor te zorgen dat dat zo blijft. Ook als je eventjes de woning verlaat, doe de deur op slot en we kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar goed hang- en sluitwerk is van groot belang. Dure spullen kunnen beter uit het zicht liggen en zorg voor een bewoonde uitstraling (ook als je niet thuis bent). Wat ook heel erg helpt, is het begroeten van de mensen die rondlopen in de buurt. Als een inbreker op zoek is naar een mogelijkheid om in te breken en tussendoor nog wordt begroet door een bewoner uit de wijk, wordt de kans aanzienlijk kleiner dat de inbreker nog toe zal slaan. Hij heeft dan het gevoel al gezien te zijn en gaat hierdoor het risico minder snel aan.

 

Met live camerabewaking weet je tenminste zeker dat je je geen zorgen hoeft te maken. Door live met jouw camera’s mee te kijken, kunnen wij inbraken voorkomen door alarm te slaan bij verdachte situaties. Zo heb je nergens last van en kun je zo lang als je wilt op vakantie, genieten van je woning en zorgeloos in slaap vallen.

Couldn't find what you were looking for?

We will contact you as soon as possible.
By clicking send, you accept the privacy-statement.