Het verschil tussen motion en live camerabewaking

Als beveiligingsbedrijf krijgen wij regelmatig de vraag wat het exacte verschil is tussen live en motion bewaking. De scheidslijn is erg dun maar als je eenmaal het verschil weet dan wordt duidelijk wat de voordelen wat van live camerabewaking zijn.

Motionbewaking

Bij motion bewaking wordt er vaak pas meegekeken op het moment dat er beweging wordt waargenomen op de camera’s. Dan stuurt de opnamerecorder de beelden binnen enkele seconden door naar een alarmcentrale. Daar worden de beelden beoordeeld en kan een opvolgdienst of de politie worden gebeld. Er zijn tijdens dit proces al enkele waardevolle seconden en soms zelf minuten verloren.

Live camerabewaking

Live camerabewaking wil zeggen dat er daadwerkelijk wordt meegekeken met de camera’s. Dit zijn geen willekeurige mensen. Onze ‘expert agents’ worden vooraf gescreend, intern getraind en krijgen hier vervolgens een certificaat voor. Vervolgens kijken de ‘expert agents’ live mee met uw camera’s. Dit gebeurt overigens alleen op de tijden waar u ons toestemming voor geeft (bijvoorbeeld alleen in de avond). Doordat wij live mee kijken kunnen vooraf al de situatie inschatten en beoordelen. Daardoor herkennen wij een inbraak of overval vaak al in het voorstadium. Uiteraard moeten de externe omstandigheden ook goed zijn – bijvoorbeeld de verlichting buiten, de kwaliteit van de camera’s en het aantal camera’s draagt bij aan de accuraat- en snelheid van onze ‘expert agents’.

Kortom

Bij live camerabewaking kunnen wij een incident al in het voorstadium voorkomen. Dit komt doordat wij enkele secondes en soms zelfs minuten voorsprong hebben op motion bewaking. Deze vorm van beveiligen is uiterst preventief en gericht op het voorkomen. Als wij verdachte bewegingen op de camera’s zien dan handelen wij direct volgens protocol.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *