Inbraak bij bedrijven

Helaas wordt er vaak ingebroken bij bedrijven. In verschillende branches heeft meer dan 10 procent te maken met één of meerdere inbraken. Elk bedrijf heeft spullen die aantrekkelijk kunnen zijn voor een inbreker, ook uw bedrijf!

De meeste inbrekers zijn gelegenheid inbrekers. Hiermee wordt bedoeld dat inbrekers een kans zien om in te breken als ze in het voorbij gaan een open raam zien. Daarnaast, zoals eerder is verteld in deze blog, keren inbrekers vaak terug naar de plek waar ze al een keer hebben ingebroken. Dit komt doordat de inbrekers de weg weten en ervan uitgaan dat de spullen die gestolen waren waarschijnlijk wel weer opnieuw zijn aangeschaft. Hieronder hebben we een aantal tips die u wellicht kunt gebruiken om inbrekers buiten te houden.

Regels voor het betreden en afsluiten van het pand

Maak afspraken met uw collega’s over het betreden en afsluiten van het pand. Regels over wat u moet doen wanneer u het pand betreedt en wat moet u doen als u als laatste het pand verlaat.

Overzicht van het sleutelbeheer

Maak een duidelijk overzicht van wie de sleutels heeft van bepaalde toegangsdeuren, zodat gecontroleerd kan worden wie er allemaal het pand mag en kan betreden.

Doe alle ramen en deuren op slot

Dit lijkt natuurlijk logisch, maar het gebeurt vaak dat inbrekers via een open raam een pand betreden. Altijd extra checken of alle ramen en deuren dicht zijn!

Deel het pand in verschillende compartimenten

Hiermee wordt bedoeld dat het pand intern wordt opgedeeld in meerdere ruimten met verschillende sloten. Hierdoor is wel een gemeenschappelijke ruimte mogelijk, maar kan niet iedereen het hele pand door. Alleen diegenen die daar mogen zijn!

Maak de omgeving van uw pand overzichtelijk

Zorg voor goede verlichting rond uw pand, zodat inbrekers te zien zijn. Daarbij is het belangrijk om struiken, bomen, containers etc. niet dichtbij uw pand neer te plaatsen, omdat inbrekers deze kunnen misbruiken om het pand te betreden. Maak het voor inbrekers ook niet aantrekkelijker door waardevolle spullen in het zicht te leggen. Berg alles goed op of gebruik een kluis voor de waardevolle spullen van het bedrijf.

Als laatste tip is het van groot belang live camerasurveillance te gebruiken bij uw bedrijf. Met deze dienst wordt er vanuit een meldkamer live mee gekeken via camera’s. Wanneer een inbreker of andere dreiging wordt gesignaleerd, wordt er gelijk alarm geslagen. Zo worden inbraken, maar ook andere calamiteiten voorkomen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord