Jeroen

27 August 2018

Hoe zit het met jouw veiligheidsbeleving?

De inbraakcijfers in Nederland dalen, maar het gevoel van onveiligheid blijft helaas alleen maar stijgen. Wat opvallend is, is dat de mensen het gevoel hebben dat de kans om slachtoffer te worden van woninginbraak het grootst is, naast de kans op zakkenrollerij, beroving op straat en mishandeling. Dit blijkt uit de cijfers van het Centraal […]

Continue reading

De inbraakcijfers in Nederland dalen, maar het gevoel van onveiligheid blijft helaas alleen maar stijgen. Wat opvallend is, is dat de mensen het gevoel hebben dat de kans om slachtoffer te worden van woninginbraak het grootst is, naast de kans op zakkenrollerij, beroving op straat en mishandeling. Dit blijkt uit de cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek.

 

Hoe kan het dan dat de onveiligheidsbeleving blijft stijgen en de inbraakcijfers tegelijkertijd dalen? Hier kunnen meerdere verklaringen voor zijn. Er zijn namelijk jaarlijks zo’n 75.000 inbraken, dus dat zijn er nog steeds meer dan 200 per dag in Nederland. Veel mensen kennen slachtoffers of maken (pogingen tot) inbraken in de buurt mee. Dit zorgt er natuurlijk voor dat de bewoners steeds angstiger worden, omdat het allemaal wel erg dichtbij komt. De gedachte dat dit jezelf ook kan overkomen, wordt daarmee vergroot.

 

Daarnaast zijn er ontzettend veel mensen die al ooit slachtoffer zijn geweest van een inbraak. De kans is groot dat deze slachtoffers een trauma hebben en bang zijn om dit drama nog een keer mee te maken. Ben je zelf slachtoffer van woninginbraak en zou je graag meer informatie en/of professionele hulp willen? Neem dan hier een kijkje.

 

Wat de veiligheidsbeleving ook enorm beïnvloedt, is de media. Bijna dagelijks verschijnen er wel nieuwsberichten waarin er inbraken worden medegedeeld. Doordat wij telkens op de hoogte worden gehouden van allerlei inbraken, krijgt dit onderwerp nooit echt rust.

 

Tegenwoordig zijn er ook nog zoveel verschillende inbraakmethodes, dat het al lastiger wordt om er echt zeker van te zijn dat er bij jou niet wordt ingebroken. Goede sloten alleen zijn dan ook niet genoeg. Daarbij komt dat je niet weet wat een inbreker bij zich draagt wat hij als wapen kan gebruiken. Deze onwetendheid zorgt er ook voor dat we allemaal steeds banger worden.

 

Wil je elke dag thuiskomen zonder bang te hoeven zijn hoe je je huis aantreft? Door te kiezen voor beveiligingscamera’s waar live met de beelden wordt meegekeken, kun je altijd gerust je woning verlaten. Alle verdachte situaties worden opgemerkt en hier wordt volgens het afgesproken protocol naar gehandeld, waardoor de verdachte personen zo snel mogelijk weer zullen vertrekken. Benieuwd naar de verschillende abonnementen? Kijk dan hier welke het beste bij jou past.

Couldn't find what you were looking for?

We will contact you as soon as possible.
By clicking send, you accept the privacy-statement.