Jeroen

11 June 2018

Hoe kom jij veilig de zomer door?

De zomer is weer van start gegaan en dat betekent dat je waarschijnlijk veel meer buiten te vinden bent dan in de afgelopen maanden, bijvoorbeeld op een terras of op het water. Tegelijkertijd staat je woning wel vaker leeg of je besluit om in het zonnetje te werken in plaats van op het kantoor. Dit […]

Continue reading

De zomer is weer van start gegaan en dat betekent dat je waarschijnlijk veel meer buiten te vinden bent dan in de afgelopen maanden, bijvoorbeeld op een terras of op het water. Tegelijkertijd staat je woning wel vaker leeg of je besluit om in het zonnetje te werken in plaats van op het kantoor. Dit zijn allerlei gelegenheden waar inbrekers en dieven helaas graag gebruik van maken. Gelukkig kun je zelf ook meerdere dingen doen om inbraken of diefstal te voorkomen. Hier volgen tips om ervoor te zorgen dat jij zorgeloos kunt genieten van deze zomer.

 

Heb je een boot?

Zorg er dan voor dat je boot goed is bewaakt, al ligt ‘ie in je achtertuin of bij een jachthaven. Je kunt altijd een gesprek aangaan met de mensen van de jachthaven en bespreken hoe de beveiliging geregeld is. Daarnaast is het goed om te weten dat het niet alleen om de boot gaat, maar ook om de waardevolle spullen die erin zitten. Maak jouw boot niet aantrekkelijker voor dieven.

 

Werk je liever buiten of op een andere openbare plek?

Laat je laptop, telefoon of andere waardevolle spullen niet onbeheerd achter bij een tafel als je het toilet gaat bezoeken of koffie gaat halen. Neem het met je mee of vraag of een collega erop wil letten.

 

Sluit je woning of kantoor altijd af als je weg bent.

Al doe je snel boodschappen of ga je even buiten in de zon aan het werk, draai je deuren altijd op slot en sluit alle ramen. Als een deur enkel dicht is, is een inbreker binnen een paar seconde zeker binnen.

 

Laat jij je sleutel in de deur als je binnen bent?

Niet doen! Inbrekers kennen allerlei manieren om je sleutel alsnog te pakken te krijgen. Hang of leg je sleutels dus op een plek waar ze van buitenaf de sleutels niet kunnen bereiken.

 

Ook al is het nu lichter buiten, het blijft donker in je huis.

Daarom is het belangrijk om met name in de avond lichten aan te laten, ook al ben je niet thuis. Dit kan heel makkelijk door tijdschakelaars aan te schaffen. Dit zorgt er al voor dat inbrekers een stuk minder snel voor jouw woning kiezen, omdat het er bewoont uitziet. Laat ook wat glazen en gebruikte bordjes op tafel staan.

 

Heb je een bankje bij je voordeur of aan de achterkant?

Maak het niet te makkelijk voor inbrekers. Ze zullen alles gebruiken wat er te gebruiken valt, dus heb je een leuk bankje voor je huis staan? Zorg er dan voor dat deze vaststaat op een plek waar ze niet naar boven kunnen klimmen. Denk ook aan ladders, vuilnisbakken, pallets etc.

 

Maak gebruik van WhatsApp Buurtpreventie.

Juist in de zomer zitten veel mensen in hun tuin of lopen ze een rondje door de buurt. De kans dat hen dus wat opvalt, net op het moment dat jij op een terras zit, is nu een stuk groter. Daarom werkt het goed om een WhatsApp Buurtpreventie te hebben waarin je je buurtbewoners kan attenderen op verdachte situaties en zij jou kunnen inlichten, mocht dat nodig zijn.

 

Is je partner, collega of familielid de sleutel vergeten?

Verstop deze dan niet onder de deurmat of in een bloempot. Op deze plekken wordt als eerste gezocht naar sleutels en het zou nog vervelender zijn als er op deze manier wordt ingebroken. Veel verzekeraars verzekeren de schade namelijk niet als er geen inbraakschade is.

 

Ga je op vakantie?

Hoe leuk het ook kan zijn om je mooie vakantiefoto’s te delen, het is zeker niet altijd verstandig. Doe dit dus pas als je terug bent en laat dan ook meteen weten dát je weer thuis bent.

 

Laat waardevolle spullen niet in het zicht liggen.

Gordijnen staan vaker open en inbrekers kijken graag even naar binnen. Het is handig om laptops en andere waardevolle spullen op te bergen, zodat ze die niet kunnen zien. Gelegenheid maakt vaak de dief.

 

Staat jouw auto voor de deur?

Berg deze sleutels goed op en het liefst zelfs in een blikje. Als inbrekers toch binnenkomen, wil je uiteraard niet dat ze zich ook nog verplaatsen in je eigen auto. Helaas kunnen inbrekers ook met je auto wegrijden, zonder dat ze je sleutels hebben. Kijk daarom dit filmpje:

Voor andere tips omtrent het voorkomen van auto-inbraken kun je deze blog lezen.

 

Live camerabewaking

Met WePrevent kun je zelfs een Zorgeloos Flex abonnement afsluiten. Dit houdt in dat je ervoor kunt kiezen op welke specifieke dagen jij live toezicht wil. Ga je bijvoorbeeld twee weken op vakantie? Voor slechts €9,- excl. btw per dag kun je op deze dagen het toezicht aanvragen. Dan weet je helemaal zeker dat je je geen zorgen hoeft te maken.

 

Nu je deze tips hebt gelezen en hopelijk ook gaat toepassen, gaat het er nu om dat je vooral lekker geniet van de zomer!

Couldn't find what you were looking for?

We will contact you as soon as possible.
By clicking send, you accept the privacy-statement.