Jeroen

31 October 2018

Tips om de winter veilig door te brengen

  De klok is inmiddels alweer een tijd teruggedraaid en de dagen worden steeds donkerder. Dit betekent helaas ook dat inbrekers nu vaker actief zijn. Daarom is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat we allemaal wat voorzichtiger moeten zijn. Hierbij wat tips om deze donkere en koude dagen veilig door te […]

Continue reading

 

De klok is inmiddels alweer een tijd teruggedraaid en de dagen worden steeds donkerder. Dit betekent helaas ook dat inbrekers nu vaker actief zijn. Daarom is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat we allemaal wat voorzichtiger moeten zijn. Hierbij wat tips om deze donkere en koude dagen veilig door te komen.

 

Sluit je woning ALTIJD goed af. Ook als je maar even weg bent.
Al ben je voor vijf minuten de hond aan het uitlaten of wil je snel even boodschappen doen. Zorg ervoor dat je altijd de deur op slot draait.

 

Trek je voordeur niet alleen dicht. Draai hem op slot met je sleutel.
Dichtdoen betekent nog niet dat de deur op slot zit. Een inbreker kan een stukje plastic tussen de deur en het kozijn drukken en dan is je deur binnen een paar seconden open.

 

Zorg voor voldoende binnen- en buitenverlichting.
Het wordt nu winter en het is dus vroeg donker. Daarom is het belangrijk om een lampje te laten branden als je weggaat, dit kan ook door middel van tijdschakelaars. Hierdoor laat je een bewoonde indruk in je woning achter. Inbrekers werken graag in het donker en willen natuurlijk niet gezien worden. Buitenverlichting bij je buitendeur is dan ook een goede optie. Ook kun je gebruik maken van bewegingsmelders voor de verlichting.

 

Haal je sleutels ’s avonds uit het slot.
Overdag ook overigens. Maar inbrekers kunnen eenvoudig inbreken door een gaatje te boren onder het slot en vervolgens kunnen ze je sleutel omdraaien met een ijzerdraad. Of ze komen door de brievenbus met het draadje naar binnen. Hang de sleutels dus op een vaste plek, zonder dat je van buitenaf de sleutels kan bereiken.

 

Wees niet behulpzaam bij het opklimmen.
Haal de ladders en vuilnisbakken weg en maak ze vast op een plek waar ze niet gebruikt kunnen worden om op te klimmen naar een plat dak of raam op de eerste, tweede of derde verdieping. Ook latwerken of pergola’s kunnen inbrekers helpen om naar een hogere verdieping te komen. Daarbij is het ook belangrijk om de balkondeuren en ramen te sluiten als je weg bent of geen zicht hebt op de deur of het raam.

 

Verstop geen sleutels buiten op “geheime plekken”.
Sleutels onder deurmatten of bloempotten zijn niet verstopt. Dit zijn plekken waar inbrekers als eerste kijken of er sleutels verstopt liggen. Dit zou extra vervelend zijn, omdat veel verzekeraars de schade niet uitbetalen wanneer er geen inbraakschade is.

 

Gebruik WhatsApp om inbraken te voorkomen.
WhatsApp wordt in steeds meer gemeenten gebruikt om inbraken te voorkomen. Maak samen met een aantal buren uit je omgeving een WhatsApp groep aan waarin jullie elkaar informeren over eventuele verdachte personen, voertuigen of situaties. Zo heb je als het ware een digitale buurtwacht. Vertrouw je het niet? Meld dit dan ook bij de politie.

 

Berg je autosleutels goed op.
Een inbraak in je woning is al vervelend genoeg, maar inbrekers vervoeren de buit graag met jouw auto. Berg je autosleutels daarom ook goed op. Zet ook fietsen of brommers die binnen staan op slot, zodat ze zich niet kunnen verplaatsen met jouw eigendommen.

 

Gaat de bel? Kijk eerst wie er voor de deur staat.
Doe nooit zo maar de deur open. Kijk eerst door het glas of via de deurspion wie er voor de deur staat. Ken je degene voor de deur niet? Dan kun je ook gebruikmaken van een kierstandhouder (een kierstandhouder is het sluitwerk voor anti-inbraak waardoor het raam of de deur op een kier kan blijven staan, de deur moet eerst weer helemaal dicht voordat de kierstandhouder los kan worden gemaakt). Zo kan een eventuele overvaller niet zomaar naar binnen stormen.

 

Zorg voor stevig inbraakwerend hang- en sluitwerk.
Woningen die voorzien zijn van inbraakwerend hang- en sluitwerk hebben een aanzienlijk lagere kans op een geslaagde inbraak.

 

WePrevent
Last but not least. Camera’s werken natuurlijk ook al preventief. Alleen is het al te laat als de inbrekers het niet doorhebben. Daarom is WePrevent een uitstekende oplossing om je veiligheid te waarborgen. Door live met de camera’s mee te kijken en alarm te slaan bij verdachte situaties, zijn wij het misdrijf voor.

 

Maar het allerbelangrijkste: geniet van deze wintermaanden en blijf veilig!

Couldn't find what you were looking for?

We will contact you as soon as possible.
By clicking send, you accept the privacy-statement.