Jeroen

19 December 2016

Live camerabewaking, een eng idee?

Iedereen heeft wel zijn eigen ‘dingetje’. De een haalt in de ochtend de krant in zijn boxer, waarbij zijn niet al te triomfantelijke lichaam zichtbaar is voor de buitenwereld. En de ander vindt het lekker om na een avond stappen zonder enige vorm van bad- of überhaupt kleding in de jacuzzi te stappen met zijn […]

Continue reading

Iedereen heeft wel zijn eigen ‘dingetje’. De een haalt in de ochtend de krant in zijn boxer, waarbij zijn niet al te triomfantelijke lichaam zichtbaar is voor de buitenwereld. En de ander vindt het lekker om na een avond stappen zonder enige vorm van bad- of überhaupt kleding in de jacuzzi te stappen met zijn vriendin. Dat iedereen zijn eigen ‘dingetje’ heeft is helemaal niet erg, je bent tenslotte thuis. Dan mag je dingen doen die de buitenwereld soms niet kan verdragen. Maar wat nou als je live camerabewaking hebt, omdat je bijvoorbeeld een kostbare auto voor de deur heeft staan, en er eigenlijk altijd iemand met uw camera’s meekijkt. Hoe onbespied waan je je dan en neemt dat niet het ‘thuisgevoel’ weg? Is live camerabewaking een eng idee?

We leven in 2016, een tijd dat eigenlijk bijna alles mogelijk is op gebied van technologie. Dat betekent ook dat de ongure types van onze samenleving meegaan met hun tijd. Zij hoeven niet meer een huis in de gaten te houden om te weten of deze leegstaat, zij checken gewoon Social Media. Er is toch altijd wel iemand die zo snugger is om ‘eindelijk op vakantie met de familie’ op Facebook te plaatsen. Dat betekent kassa voor inbrekers. Voor mensen die graag hun levensverhaal op Social Media plaatsen, maar niet gediend zijn van inbraak, is er live camerabewaking. Het gezin mag weliswaar van huis zijn, de persoonlijke beveiliger houdt vanachter de camera’s het huis toch in de gaten.

Dat is een prettig idee als je op vakantie bent. En je zou haast denken dat het een minder prettig idee is op het moment dat je thuis zit. Maar waarom? Nieuwe technologieën brengen dit soort vraagstukken met zich mee, waarin privacy steeds meer in het geding is. Live camerabewaking is geen variant op Big Brother. Het is een nieuwe manier van beveiligen. Een manier waarbij men ervoor zorgt dat u ten alle tijden veilig bent, daar is niks engs aan.

Couldn't find what you were looking for?

We will contact you as soon as possible.
By clicking send, you accept the privacy-statement.