Jeroen

16 March 2018

Laat het lekker sneeuwen

Het gaat dit weekend weer sneeuwen! De één vindt het verschrikkelijk en de ander houdt ervan. Inbrekers zijn er alleen niet zo gek op. En waar zou dat nou aan liggen? Het is natuurlijk erg licht buiten en ze vallen hierdoor nog meer op, ook op de camerabeelden. Daarnaast is het ook nog de vraag […]

Continue reading

Het gaat dit weekend weer sneeuwen! De één vindt het verschrikkelijk en de ander houdt ervan. Inbrekers zijn er alleen niet zo gek op. En waar zou dat nou aan liggen? Het is natuurlijk erg licht buiten en ze vallen hierdoor nog meer op, ook op de camerabeelden. Daarnaast is het ook nog de vraag hoe de inbrekers wegkomen door al die sneeuw, want je laat al snel je sporen na.

 

Hierbij een voorbeeld van zo’n geval. Begin 2017 is er een woninginbraak gepleegd en de agenten beschrijven hoe zij de daders hebben gevonden. “In de tuin troffen wij verse schoensporen aan die ons over een afstand van circa 5 km door heel Abcoude leidden”, schrijft de politie op Facebook. “Na intensief (ouderwets) spoorzoekertje hebben wij op de Spoorlaan de twee verdachten kunnen aanhouden.” Ook probeerde een andere man in te breken in een schuur in Zoetermeer. Nadat hij door een bewoner werd betrapt, sloeg hij op de vlucht. Hierbij liet ook hij een schoenafdruk achter in de sneeuw. Een korte tijd later werd de inbreker aangehouden en de afdruk in de sneeuw matchte met zijn schoenzolen.

 

Inbrekers, blijf dus vooral thuis. Waar sneeuw al niet goed voor is!

Couldn't find what you were looking for?

We will contact you as soon as possible.
By clicking send, you accept the privacy-statement.