Jeroen

9 April 2018

Beveilig jezelf tegen alle inbraakmethodes

Inbraken voorkom je natuurlijk altijd liever. Ongeveer 40% van de slachtoffers van woninginbraak geeft aan dat zij eerder maatregelen hadden genomen, als zij van tevoren wisten hoe groot de impact van een inbraak is. 90% van alle slachtoffers neemt dan ook maatregelen nadat er een inbraak(poging) heeft plaatsgevonden. De meest genomen maatregelen zijn als volgt: […]

Continue reading

Inbraken voorkom je natuurlijk altijd liever. Ongeveer 40% van de slachtoffers van woninginbraak geeft aan dat zij eerder maatregelen hadden genomen, als zij van tevoren wisten hoe groot de impact van een inbraak is. 90% van alle slachtoffers neemt dan ook maatregelen nadat er een inbraak(poging) heeft plaatsgevonden. De meest genomen maatregelen zijn als volgt: betere sloten op deuren plaatsen, beter letten op het sluiten van ramen en deuren, verlichting aanzetten (ook als er niemand thuis is), spullen buiten het zicht opbergen, maar ook de ramen voorzien van betere sloten. Er zijn helaas heel veel verschillende inbraakmethodes die toegepast worden. Gelukkig weten we wel per methode wat er gedaan kan worden om ervoor te zorgen dat dit niet bij jou gebeurt.

 

  1. Intrappen: de deur openen door ertegenaan te schoppen.

Een slot in het midden van matige kwaliteit kan eenvoudig worden gebroken. Zorg daarom voor minstens twee sloten, eentje onder en eentje boven.

 

  1. Openbreken van deur of raam: bijvoorbeeld met een breekijzer.

Zorg voor goed hang- en sluitwerk in stevige kozijnen.

 

  1. Flipperen: de sleuf van het slot wordt teruggedrukt. Dit wordt gedaan met een stuk plastic.

In ieder geval altijd de deur op slot doen. Eventueel kan er een beveiligingsstrip geplaatst worden.

 

  1. Cilindertrekken: er wordt een schroef in het slot gedraaid en dit zorgt ervoor dat het cilinder uit het slot getrokken kan worden.

Plaats sloten die 3 sterren SKG cilindertrekbeveiliging hebben. Of een cilinder die dit heeft. Alle cilinders SKG***® kunnen een minimale uittrek- kracht van circa 1530 kg weerstaan.

 

  1. Gaatjesboormethode: er wordt een gat geboord onder het slot. Hierna wordt er met een hulpmiddel de sleutel omgedraaid, die in het slot gelaten is.

Sleutels altijd uit het slot halen. Dit klinkt eenvoudig, maar toch laat men regelmatig de sleutel in het slot zitten.

 

  1. Kerntrekken: met een tang wordt een uitstekende cilinder afgebroken.

Gebruik veiligheidsbeslag dat ervoor zorgt dat de cilinder maximaal 3 millimeter uitsteekt.

 

  1. Hengelen: door de brievenbus wordt er met een stuk ijzer de deurklink naar beneden getrokken.

Sluit de brievenbus af. Een alternatief is om een brievenbus buiten te plaatsen. Draai daarnaast de deur altijd op slot, ook als je maar even weg bent.

 

  1. Insluipen: inbrekers komen binnen door openstaande ramen of deuren.

Sluit alle ramen en deuren als je het huis verlaat. Ook de tuin, eerste en tweede verdieping zijn kwetsbaar, dus zorg dat er ook geen opklimmogelijkheden zijn.

 

  1. Inbraak via bovenraampjes: ook deze kleine raampjes zijn een ingang voor inbrekers.

Sluit ook deze ramen, ongeacht op welke verdieping je woont.

 

  1. Babbeltruc: mensen die met een leuk of juist zielig praatje proberen om bij je binnen te komen. Er wordt ook weleens gezegd dat ze de meterstanden willen aflezen.

Nooit iemand zomaar naar binnenlaten. Als je het niet vertrouwt, kun je altijd om legitimatie vragen. Ook kun je kiezen om een kierstandhouder te nemen en de deur niet volledig te openen als er een onbekend persoon voor de deur staat.

 

Doe wat je kunt!

Hieronder kun je alle methoden bekijken in een video, zodat je ook kunt zien hoe het eraan toegaat. Geef de inbrekers geen kans, want je weet nu wat ze allemaal kunnen verzinnen!

 

Couldn't find what you were looking for?

We will contact you as soon as possible.
By clicking send, you accept the privacy-statement.