Jeroen

25 May 2018

Auto-inbraken, hoe voorkom je die?

Het komt helaas veel te vaak voor dat er in auto’s wordt ingebroken. Er wordt bijvoorbeeld een ruitje ingetikt of ze maken gebruik van een nieuwere techniek, waarbij de autodeur geopend kan worden door het signaal te versterken van de autosleutel. Nou lijkt het erop dat er weinig aan te doen is, maar dat is […]

Continue reading

Het komt helaas veel te vaak voor dat er in auto’s wordt ingebroken. Er wordt bijvoorbeeld een ruitje ingetikt of ze maken gebruik van een nieuwere techniek, waarbij de autodeur geopend kan worden door het signaal te versterken van de autosleutel. Nou lijkt het erop dat er weinig aan te doen is, maar dat is gelukkig niet helemaal waar. Hieronder wat tips om ervoor te zorgen dat iedereen van jouw auto afblijft.

 

 1. Laat geen waardevolle spullen, zoals geld, camera’s, telefoons, autopapieren en laptops in je auto liggen.
 2. Als je toch iets in de auto hebt liggen met een Bluetooth-functie, schakel deze dan uit. Deze signalen kunnen namelijk van buitenaf opgemerkt worden.
 3. Haal je dashboardkastje leeg en zet het open. Hierdoor is het duidelijk dat er bij jou echt niets te halen valt.
 4. Laat je navigatiesysteem ook nooit in de auto liggen. Verwijder dan ook altijd de afdruk van de zuignap op de voorruit.
 5. Parkeer de auto op een goed verlichte plek. Dieven houden ten eerste niet van dit soort plekken en anderen kunnen dan zicht hebben op je auto.
 6. Berg niets op onder de stoelen, daar zoeken dieven ook naar je spullen.
 7. Haal de radio uit de auto en neem hem mee.
 8. Let op je autosleutels, ook op evenementen of bij de sportschool.
 9. Laat een goedgekeurd autoalarm monteren.
 10. Doe het stuurslot op je stuur.
 11. Sluit je auto altijd af, zorg dat de ramen dicht zijn en alle deuren en de kofferbak op slot. Vergeet dan ook niet de sleutels mee te nemen.
 12. Kies voor live camerabewaking, bijvoorbeeld op je parkeerplaats voor de deur.

 

Daarbij is het ook belangrijk om al je waardevolle bezittingen te registreren. Noteer de gegevens en maak foto’s. Mocht er toch iets gebeuren, dan kun je in ieder geval aantonen dat deze spullen van jou zijn. Vergeet dan ook niet om aangifte te doen, alleen zo kan de politie de dader(s) opsporen. Zie je een verdachte situatie waarbij er bijvoorbeeld een persoon bij auto’s naar binnen aan het kijken is? Bel dan direct de politie.

Couldn't find what you were looking for?

We will contact you as soon as possible.
By clicking send, you accept the privacy-statement.