Jeroen

2 January 2018

Goede voornemens voor een veilig 2018

Het nieuwe jaar is begonnen, dus de goede voornemens zijn ook al op een rijtje gezet door de meeste mensen. Maar naast alle clichés, zoals meer sporten, minder drinken, meer tijd met familie doorbrengen et cetera, zijn er ook minder voor de hand liggende voornemens om 2018 nog veiliger te starten.   WhatsApp Buurtpreventie Hier […]

Continue reading

Het nieuwe jaar is begonnen, dus de goede voornemens zijn ook al op een rijtje gezet door de meeste mensen. Maar naast alle clichés, zoals meer sporten, minder drinken, meer tijd met familie doorbrengen et cetera, zijn er ook minder voor de hand liggende voornemens om 2018 nog veiliger te starten.

 

WhatsApp Buurtpreventie

Hier was al over te lezen in onze blog die onlangs online is geplaatst. Heb je die nog niet gelezen of ben je niet bekend met deze app? De WhatsApp Buurtpreventie zorgt ervoor dat bewoners uit dezelfde buurt elkaar op de hoogte kunnen houden over verdachte situaties. Hiermee help je elkaar om misdrijven in de buurt te voorkomen. Dus twijfelde je om je aan te sluiten bij zo’n groep? Of bestaat het nog niet in jouw buurt? Nu is het de tijd!

 

Live locatie

WhatsApp kan ook nog op een andere manier voor veiligheid zorgen. Voel je je niet helemaal veilig op weg naar huis? Of vind je het een prettig idee dat iemand jou voor 15 minuten, een uur of zelfs 8 uur kan volgen? Dat kan door het delen van je live locatie. Dit gaat heel makkelijk door je locatie te versturen en je krijgt dan de optie om je live locatie te delen. Je stelt de tijd in en tot die tijd weet de ander precies waar je bent!

 

ICE-nummer

Dit is ook weer zo’n optie die veel mensen van plan zijn om te gebruiken, maar het komt er maar niet van. Of je hebt er gewoon nog nooit van gehoord. Het In Case of Emergency-nummer zorgt ervoor dat anderen (ambulance of omstanders) een contactpersoon van jou kunnen bereiken als er bijvoorbeeld een ongeluk heeft plaatsgevonden. Het kan namelijk voorkomen dat je zelf niet in staat bent om iemand te bellen en dan is het een erg fijne gedachte als iemand anders dat voor je kunt doen zonder je wachtwoord nodig te hebben. Op deze site wordt er heel duidelijk uitgelegd hoe je een SOS-contactpersoon op jouw mobiel kan toevoegen.

 

Wachtwoorden veranderen

De digitale wereld wordt steeds groter en dat kan helaas ook negatieve invloed op je privacy hebben. Zorg er dus echt goed voor dat je regelmatig je wachtwoord verandert. Dit is een handeling die veel mensen van plan zijn om te doen, het gebeurt alleen vaak niet. Er zijn genoeg mensen die al vijf jaar hetzelfde wachtwoord hebben op alle verschillende sites, maar dat kan echt veel veiliger. Dus laten we onszelf beter beveiligen in 2018 door bijvoorbeeld elke maand een ander wachtwoord te verzinnen!

 

Opletten in de buurt

Na al die technische ontwikkelingen is het tijd voor iets dat we allemaal zonder mobieltje kunnen doen en dat is om ons heen kijken. Zie jij iets verdachts in de buurt of twijfel je over de veiligheid van jezelf, buurtbewoners of anderen? Neem dan contact op met de politie en wie weet voorkom jij zelf wel een misdrijf. In dit filmpje kun je zien hoe het in zijn werk gaat en welke grote rol jij als oplettende burger kan spelen! Heb je niet altijd de tijd om de oplettende burger te zijn? Dan kan je natuurlijk altijd van de techniek gebruik blijven maken en live camerabewaking nemen.

 

Al deze goede voornemens kunnen ervoor zorgen dat je nog veiliger dit nieuwe jaar start. Wij hopen dat je deze voornemens meeneemt en je er niet hetzelfde mee omgaat als met je sportschoolabonnement.

Couldn't find what you were looking for?

We will contact you as soon as possible.
By clicking send, you accept the privacy-statement.