Jeroen

18 December 2017

A Christmas Carol: Het verhaal achter WePrevent

Het idee achter WePrevent is ontstaan in de vroege winter van 2011. Elke ochtend verlaat een midden-dertiger zijn vrouw en vier kinderen om te gaan werken. Als hij weer eens in de file staat, vraagt hij zich af op welke manier zijn vrouw en kinderen nou veilig zijn als hij gaat werken. ‘’Als een traditioneel […]

Continue reading

Het idee achter WePrevent is ontstaan in de vroege winter van 2011. Elke ochtend verlaat een midden-dertiger zijn vrouw en vier kinderen om te gaan werken. Als hij weer eens in de file staat, vraagt hij zich af op welke manier zijn vrouw en kinderen nou veilig zijn als hij gaat werken. ‘’Als een traditioneel alarmsysteem afgaat, is dat eigenlijk al te laat. Hetzelfde geldt voor camerabeelden die pas bekeken worden wanneer er beweging is gedetecteerd of dat ze pas na een incident worden teruggekeken’’, zo redeneert hij.

 

Eenmaal op zijn kantoor aangekomen, haast hij zich direct naar zijn computer. ‘Live camerabewaking’ toetst hij in op Google. Maar geen resultaat. ‘’Verdomd’’, mompelt hij. Als hij die avond terugrijdt naar huis wil het idee zijn gedachte maar niet verlaten. Hij besluit een oude bekende op te bellen, een IT-ondernemer. Voordat hij die avond nog thuis arriveert, weet hij het: live camerabewaking, dat is de toekomst.

 

Dan gaat het allemaal snel. De IT-ondernemer zet een control room op en de midden-dertiger richt zich op de verkoop. Inmiddels is het team een stuk groter geworden en kijken wij nog steeds elke dag zorgvuldig met alle camerabeelden mee. Wij hopen dat we in 2018 Nederland nog een stukje veiliger kunnen maken en dat iedereen zorgeloos naar zijn/haar werk kan. Mocht je nou meer willen weten over onze Christmas Carol? Wij staan je graag te woord!

Couldn't find what you were looking for?

We will contact you as soon as possible.
By clicking send, you accept the privacy-statement.