Jeroen

1 September 2017

5 tips tegen inbraak in appartement

Er is tegenwoordig een duidelijke trend zichtbaar van mensen die naar de stad trekken. Deze trend, urbanisatie, vindt niet alleen plaats in Amsterdam. Ook steden als Utrecht en Rotterdam nemen in populariteit toe. Kortom, de stad is sinds enkele jaren weer hot. Dit zie je bijvoorbeeld terug op op de overhitte woningmarkt. Dit staat in […]

Continue reading

Er is tegenwoordig een duidelijke trend zichtbaar van mensen die naar de stad trekken. Deze trend, urbanisatie, vindt niet alleen plaats in Amsterdam. Ook steden als Utrecht en Rotterdam nemen in populariteit toe. Kortom, de stad is sinds enkele jaren weer hot. Dit zie je bijvoorbeeld terug op op de overhitte woningmarkt. Dit staat in schril contrast met bijvoorbeeld begin jaren 90. Toen de stad Amsterdam bijvoorbeeld erg verpauperd was. Steden en criminaliteit gaan helaas hand-in-hand.

In 2017 is de criminaliteit in Amsterdam gedaald met 8%; een fikse daling. Toch geldt de stad nog steeds de onveiligste stad van het land. Deze daling in Amsterdam geldt niet voor heel Nederland, in kleine gemeentes steeg het aantal aangiftes over inbraken en diefstal. Volgens de Misdaadmeter trekt de crimineel naar het platte land.

Hoe ga jij inbraak in Amsterdam tegen?

  1. Laat je sloten checken door gecertificeerde sleutelmaker.
  2. Draai altijd de deur op slot (als je de deur achter je dichttrekt zijn inbrekers binnen 10 seconden je woning binnen!)
  3. Sluit altijd de balkondeuren af (ook de regenpijp is een manier om binnen te komen)
  4. Maakt een ‘checklist’ van waardevolle spullen
  5. Sluit een goede inboedelverzekering af

Ook in een portiekwoning is camerabeveiliging mogelijk. Aan een camera alleen heb je niks; zeg daarom voor opvolging aan de camera’s (zoals live camerabewaking). Stem dit uiteraard wel goed af met eventuele bovenburen!

Couldn't find what you were looking for?

We will contact you as soon as possible.
By clicking send, you accept the privacy-statement.